Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

joi, 2 iunie 2011

Profesoara lui Badea

Poate că aţi auzit (sau poate că nu) despre noul titlu senzaţional de pe Antena 1 şi nu numai. Protagoniştii noului motiv de rating la TV sunt nimeni alţii decât Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei", şi o profesoară în exerciţiu (al cărei nume nu l-am aflat) la un colegiu respectabil din Bucureşti.
Ce s-a întâmplat de fapt? Femeia cu pricina s-a prezentat în faţa blocului lui Badea la o oră foarte nesimţită, şi anume ora două noaptea. Doamna sună la interfon. Badea aude, se trezeşte speriat, când se prinde că interfonul era cel ce îl sculase din somn, răspunde, îi spune doamnei profesoare să plece şi o ameninţă chiar că va chema poliţia. Femeia să zicem că înţelege şi se opreşte din a mai suna. La ora cinci dimineaţa, doamna noastră se întoarce. De această dată, se postează frumos la uşa moderatorului TV sunând la sonerie. Din spusele lui Badea în interviu, înţeleg că soneria era una al dracului de enervantă. El se trezeşte din nou buimac. Până să ajungă la uşă, femeia începe să bată în uşă cu picioarele (asta încă ţinând apăsat pe sonerie). Badea al nostru sună la poliţie. Poliţia vine, o convinge pe doamna că nu este frumos şi corect ce face, o amendează (cu cât, habar nu am), face un proces verbal şi pleacă. 
La aproximativ o oră, femeia se întoarce. Din nou sonerie enervantă şi bătăi cu picioarele în uşă. Din nou poliţie, amendă, proces verbal şi toate cele. Poliţistul, de data asta, îi lasă numărul de mobil lui Badea. În caz că va mai avea nevoie. Bine a făcut poliţistul. La douăzeci de minute, profesoara la uşă. Aceeaşi poveste. Badea sună la poliţist. Până să vină poliţistul, însă, femeia de serviciu de pe scară a reuşit s-o sperie pe doamna în cauză şi până la urmă, a plecat.
Care era faza de fapt? Doamna profesoară jură că îl iubeşte pe Mircea Badea. Nu se cunosc, dar ea îi este o mare fană. Spune că este 100% zdravănă la cap, cum arată şi testele psihologice pe care profesorii trebuie să le facă în fiecare an. Mai mult, afirmă că Badea a chemat-o la el. Ştiţi cum mai zice el prin emisiune "veniţi la mine să vă convingeţi". Da, nimic anormal. Nimeni nu s-ar fi gândit să ia de bună această frază a lui. Doamna profesoară a făcut-o. În plus, susţine că el i se adresa ei personal şi nimănui altcuiva care avea televizorul dat pe Antena 3 (dacă nu mă înşel) şi care urmărea programul. Când moderatoarea emisiunii "Acces direct", Simona Gherghe, la care stimabila doamnă profesoară s-a prezentat, i-a spus femeii noastre că aceea este o frază aruncată de colegul ei, Mircea, în general şi că nu este ceva de luat de bună, profesoara a răspuns simplu. "El vorbeşte foarte codat. Dumneavoastră nu înţelegeţi ce spune."
Mă voi opri aici. Cred că nu mai e nevoie să specific cine e întreg la minte şi cine nu, cine are dreptate şi cine nu. Ce mă simt, în schimb, obligată oarecum să remarc este următoarea chestie. Cine spunea că învăţământul din România nu o ia în jos? Eu. Acum, văd încet, încet cum mă înşel în toate privinţele. Apoi, cine zicea că justiţia şi poliţia sunt cele mai eficiente două forţe de ordine? Ei pe dracu! I-a uite cât de repede a rezolvat o femeie de serviciu toată situaţia. România o ia în jos în toate privinţele şi îmi pare sincer rău. 
Ca să închei postarea tot cu subiectul cu care am început-o, tot ce pot să zic este "săracul Badea!" Nu e vina lui că are emisiune, dar nici vina ăleia nu e că e sărită. Dar haideţi să o lăsăm aşa. Trăim în România şi aste ne ocupă tot timpul!

6 comentarii:

  1. Bine punctata ultima propozitie. Am vazut-o si eu pe tanti aia si dupa fata chiar pare sarita. Seamana cu profa' de civica in varianta mai batrana. =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Leeeeeeex [nu te-am gasit online de asta scriu aici ] te rog din suflet posteaza urmatoare chestie pe blog pentru ca nu sunt citite si commurile de obicei .Trebuie sa fie multi oameni care sa protesteze in elagtura cu legea eutanasierii cainilor comunitari [stiu ca te tot bat la cap , insa se tot amana! >.<+]
    Asta e ce vreau sa postezi..daca vrei ...
    A J U T A Ţ I - N E ! ! ! Toţi cei care iubiţi animalele Toţi cei care nu iubiţi animalele, dar vreţi oraşe fără câini comunitari Toţi cei care credeţi în civilizaţie Toţi cei care doriţi o Românie respectată în lume Veniţi marţi, 7 iunie, la orele 09:00, în Parcul Izvor, la "alveole" (scuarul de la intrarea Camerei Deputaţilor, unde sunt cele patru monumente de la Universitate). Veniţi în număr cât mai mare!!! Vom manifesta în faţa Parlamentului, şi vom forma o delegaţie cât mai numeroasă care să asiste la lucrările Camerei, din lojele invitaţilor. Se va supune la vot proiectul legii pentru gestionarea animalelor fără stăpân - o lege necesară, dar concepută prost, păgubos, ineficient, criminal, barbar. Se prevede aşa-zisa "eutanasiere" a câinilor comunitari - şi nici o măsură de prevenire a proliferării! Nu vom scăpa de maidanezi, în schimb vom avea pe conştiinţă masacrarea perpetuă, periodică, crudă şi complet inutilă, a câinilor ajunşi pe străzi prin reproducere necontrolată şi abandon. Şi aşa suntem de dispreţul Europei şi al lumii întregi, acum vom fi şi mai detestaţi - şi pe bună dreptate! Noi dorim o lege raţională, care să reducă la minimum reproducerea, prin sterilizare, recensământ, microcipare şi pedepsire a abandonului. În schimb, un mare număr de deputaţi se opun, fiindcă au interese financiare în menţinerea ciclului nefast asociat cu perpetuarea pretinsei "eutanasieri". Echilibrul de forţe pentru votarea legii e extrem de instabil - situat în zona unei egalităţi influenţabile. Anumiţi parlamentari dintre cei aflaţi alături de noi (Victor Socaciu, Varujan Pambuccian, Eugen Nicolăescu, Cristian Adomniţei, Aura Vasile) ne-au cerut să venim în număr cât mai mare - ARE IMPORTANŢĂ! De regulă, presiunea societăţii civile are efect asupra nehotărâţilor. Umplerea lojilor cu zeci de invitaţi organizaţi şi disciplinaţi, şi susţinerea printr-o manifestaţie masivă afară, vor determina decisiv rezultatul votului. Pentru asta, vă rog din tot sufletul! FACEŢI UN SACRIFICIU, ŞI VENIŢI! Indiferent dacă obişnuiţi sau nu să participaţi la asemenea acţiuni. Indiferent ce sentimente aveţi faţă de animale. Indiferent cât vă pasă de ţara voastră. Faceţi-o numai din omenie elementară. Faceţi-o numai din prietenie. Faceţi-o fiindcă vă rugăm Faceţi-o pentru mine. Sacrificaţi o jumătate de zi din viaţa voastră, şi veniţi! (Şi, de asemenea, răspândiţi la maximum această chemare, fie aşa cum este, fie rezumată, pe toate canalele: Facebook, reţele de socializare, bloguri, forumuri, mass-message-uri, mass-email-uri, mass-sms-uri, etc.) AVEM NEVOIE DE VOI!!! P I T B U L L Mihnea Columbeanu

    Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee *nu am citit inca postarea, scuze, sunt in criza de timp si vreau sa promovez in toate partile chestia asta cu meetingul ]

    RăspundețiȘtergere
  3. Fraaate...=]] ce nebuna =]] da` stai sa nu rad e saraca femeie care a avut curajul de a-si exprima cat de direct posibil sentimentele, care a luptat pana la capat,oprita de politie chiar ,a carei inima si imensa dragoste nu a putut astepta pana la o ora rezonabila si care ii intelege limbajul codat al lui Badea...O minunatie de femeie ! =]]]]]]

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cum de n-am auzit de treaba asta? =))

    Ce sa zic.. Cred ca Badea se simte usurat, acum ca vede ca macar un om il intelege. Cine ar putea fi de o inteligenta atat de superioara incat sa inteleaga limbajul codat al lui Badea?

    Apoi, cred ca nu exista lucru in Romania care sa n-o ia in jos. Poate doar prostia. Aia, cu siguranta o ia in sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am vazut emisiunile, dar uite si varianta lui badea la faza cu venitul acasa : http://www.youtube.com/watch?v=YOw7Q_mSka0

    Foarte tare faza, jur!! :)) E clar ce invatamant avem, si eu mai mult de jumate din profesori i-am avut asa la scoala!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alexa: Clar, profa de civica :))
    @Rose: Chiar este de admirat. Cum mi-am permis sa nu observ?
    @Steph: Pai daca tu nu ai pe cineva ca bunica-mea care sta toata ziua cu ochii in TV, normal ca nu auzi. Si imi place ultima parte a comment-ului in mod deosebit, niciodata nu m-am gandit ca prostia o ia in sus. Uite ceva care inca merge bine in Romania.
    @Chiulica: Pe asta nu o stiam. Eu am vazut varianta mai noua care a aparut si la acces direct, emisiunea de la care am aflat eu indirect aceasta chestie. Filmuletul de care vorbesc este si la Antena 1 pe site. Nu am timp sa il caut si sa iti dau link-ul, ca as face-o. Daca ai curiozitate, check it out ;)

    RăspundețiȘtergere