Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

vineri, 3 iunie 2011

Bun venit în România!

Înainte de a începe, ţin să precizez că nu am sperat vreodată să am un post cu o temă măcar semi-politică. Sunt, totuşi, forţată de împrejurări să fac una. Azi am aflat şi eu nişte chestii care nu mă interesau neapărat, dar ascultându-le, mi-am dat seama că sunt treburi serioase şi că, deşi repet, nu am niciun fel de tangenţă cu politicieni, salarii, criză, TVA şi lista poate continua, nu pot rămâne pasivă.
Voi începe scurt cu doctorii. Da, tăierile de salarii care afectează tot românul indiferent de oraşul în care se află, i-au afectat şi pe doctori. Stimabilii angajaţi în domeniul sănătăţii au anunţat frumos conducerea că, pentru cazul în care nu sunt băgaţi în seamă şi problema lor nu se rezolvă, vor pleca din ţară. Vestea cea mare, a plecării salvatorilor de vieţi din ţară, a ajuns şi la urechile preşedintelui  nostru scump şi iubit. Pe el însă, a părut să nu îl intereseze prea mult şi, evident, nu a luat nicio măsură. Ca urmare, doctorii şi-au făcut bagajele frumos şi s-au cărat de pe plaiurile româneşti.
Ce mi se pare şi mai mişto, tot apropo de sănătate, este faptul că tot politicienii ăştia reformişti au anunţat că vor desfiinţa nişte spitale din toată ţara ca, mai apoi, să le transforme în azile de bătrâni. Zis şi făcut, da, dar cam pe jumătate. Au ştiut imediat să desfiinţeze Spitalul Caritas din capitală şi Spitalul de Cardiologie Cluj, dar cu azilele cam bate vântul. Încă nu s-a făcut nimic. Acum, să nu mă înţelegeţi greşit, nu doar astea s-au desfiinţat din toată ţara. Sunt şi altele, dar nu le ştiu.
Ok, am terminat cu doctorii, să trecem la profesori. Veşnicul scandal cu salariile profesorilor. Salariile li s-au tăiat şi lor, bineînţeles, dar ei, în loc să-şi părăsească vatra, au hotărât să facă ceva, dacă nu mai inteligent, măcar cu un efect mai amplu, sperau dânşii. Au dat statul în judecată. Evident, profesorii au câştigat. Ei şi aici vine o de-aia gen "Băsescu se întoarce". El spune lejer şi fără pic de jenă că nu îl interesează. Chiar dacă profesorii noştri au câştigat cinstit procesul, preşedintelui i se rupe şi tot nu le măreşte salariile cu măcar un leu.
Pentru că România tot am văzut deja că este o ţară care investeşte foarte mult în tineret şi în cei care educă supranumitul "viitor al ţării", haideţi să vedem ce face ţărişoara noastră cu cei care au devenit "trecutul nostru", respectiv pensionarii. Dacă tot e criză pe timpul lui Băsescu Obraz Gros, nici pe pensionari nu îi lăsăm să scape, nu? Bineînţeles că nu. Le tăiem 25% din pensie, că doar şi aşa ei mâine mor. Mai mult, nici pe cei care chiar au adus o imensă contribuţie tării nu îi scăpăm din vedere. Mâna lungă a crizei intră şi în buzunarul pensionarilor militari, nu doar în al civililor.
Aşa, acum că am tăiat mai de prin toate părţile de care ţara noastră, săraca de ea, are nevoie, ce ne mai rămâne? Hm... A, da! Poliţia, bineînţeles. În doar câteva luni, salariul oamenilor de ordine a scăzut la jumătate. Stimabilii ce stabilesc liniştea şi pacea peste tot s-au hotărât să facă şi ei nişte gălăgie. Au manifestat frumos în faţa Palatului Cotroceni aruncând cu caschetele spre impunătoarea clădire. Mai mult, au venit pregătiţi şi cu un slogan tare drăguţ. Din cauză că ei nu făceau manifestaţie de dragul de-a o face şi pentru că veniseră să vorbească cu cineva ca, eventual, să şi rezolve nişte chestii, au strigat frumos şi în cor "ieşi afară, javră ordinară!" Scumpetea noastră de preşedinte a fost atât de drăguţ încât nu le-a făcut nimic pentru că au făcut această manifestaţie. În schimb, a ales să nu mai fie escortat de poliţie, ci de jandarmi. Mai apoi, şi-a dat seama că ăsta e un nou pretext de tăiat salarii. Aşa e Băsescu al nostru, pervers. Poliţiştii, au răspuns din nou la această mişcare. Ca rezultat al noii tăieri, câteva mii de oameni ai forţelor de ordine, vor pleca din ţară.
Până aici, sănătate, nu, siguranţă, nu, educaţie, nu. Şi nici pensionari nu mai avem. Măcar să avem noi generaţii. Cum am putea să avem urmaşi când, ca mamă, te gândeşti, înainte să naşti, cum şi din ce îţi vei creşte copilul? Criza atinge şi noile mămici. În loc de doi ani, concediul maternal se rezumă la un an de stat acasă. Cât despre indemnizaţia, care şi aşa era mică, ce să mai vorbim? Aceea, nici măcar nu mai există.
Ultima chestie pe care o spun şi cu asta am să închei, eutanasierea câinilor. Legea pentru eutanasierea câinilor comunitari este încă pe masa parlamentarilor. Pe 7 iunie, la ora 9:00 va avea loc un manifest al celor care sunt împotriva ei. Vă rog, mergeţi şi voi în parcul Izvor (scuarul de la intrarea Camerei Deputaţilor, unde sunt cele patru monumente de la Universitate). Marţi, 7 iunie, ora 9:00. Numărul de protestatari contează. Asta va atârna în balanţa pro sau contra legii. Mie, mi se pare o tâmpenie, sincer. În Europa, nu prea ai să vezi câini pe stradă, dar ei nu cred că îşi eutanasiază câinii, ci că îi duc în adăposturi şi că le controlează reproducerea. Asta aşa, apropo de România în Europa.
Cam asta ar fi tot ce vroiam să zic. Îmi cer scuze pentru faptul că acest post are o temă semi-politică, dar nu puteam rămâne pasivă la asemenea chestii. Prin urmare, am să închei. Bun venit în România! O Românie fără oameni, animale, sănătate, educaţie şi forţe de ordine, dar cu politicieni. Şi mai ales cu preşedinte.

6 comentarii:

  1. o da, cat adevar! o sa ajungem rau( daca se poate mai rau decat suntem) in ritmul asta... imi place postarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Titlul spune tot !
    2.Postarea ta e foarte adevarata ... ce sa mai ... stii care e scopul lor, Lex.? Sa reduca populatia lgobului la jumatate [al lor = al celor de sus sus mai sus decat SuperBase si Vadimel si toti ceilalti...] asa ca ,de ce sa nu contribuie si Romanica la chestia asta ?Ca de, si noi avem destui locuitori de o varietate de locuitori cu o varietate de varste, asa ca ,pentru a nu fi nesimtiti si sa nu ii dam afara din tara, ce ar fi mai bine sa ii omoram?
    Mda...ROMANIA!

    3.Merci mult ca ai mentionat ce te-am rugat! >:D< Poate mai vine cineva...m-as bucura mult.Mai ales bucurestenii [cei care sunt in tara ,normal] .

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci... mda de aia ma tot bate tata la cap sa iau o bursa si sa plec?! Aha. Gata am inteles. Vai... da tare destept mai e Base alias "Javra Ordinara".
    Cica: Romania e un popor de nespalati si cersetori. Zau asa?! E vina lor ca n-au bani de sapun? Nu vorbesc de mine sau de cunoscuti de ai mei... da cica suntem cel mai nespalat popor din intreaga Europa! Si mai suntem si catalogati ca tigani! Din cauza cui? A iubitului nostru Base!
    Ah... de ce trebuie pana si inocentii copii de 13 ani sa-si bata capul cu politica? Nu inteleg. S-a dus naibii inocenta noastra. Si faza cu cainii, of de fiecare data cand aud vreau sa plang! Am un caine si mereu plang cand aud despre asta! De ce nu putem eutanasia politicieni? Investeste dracu' in tineretul roman! Si cu pensionarii, hal fara de hal! Adica cum? Vor sa imi moara bunicii de foame. Da sa moara ei ca zicea la un moment dat donmul prim-cacat Boc al Romaniei: "Eu sunt cetateanul care sufera cel mai mult de pe urma crizei!" Ia mars si baga-ti capu-n buda! Scuzati da tata se tot uita la politica si cam stiu tot rahatul si pe toti rahiticii din Romanica!
    Ptiuuu JAVRELOR!
    Mentionez! Am 13 ani si ce? Parerea mea ar trebui sa cam conteze, avand in vedere cate stiu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca astia (politicienii) tot vor sa scape de noi, eu zic sa plecam cu totii si sa donam tara Indiei, ca si asa acolo sunt multi si n-au loc. Deja a inceput procesul de golire. Pleaca doctori, profesori, politisti, toti! Pasi mici, dar siguri. Nu?
    Tata are un prieten grec, e chirurg. Ala si-a gasit gagica romanca-grecoaica, si ce s-a gandit? Sa vina in Romania. Nu era el foarte sigur, si ma bucur foarte mult pentru el, ca n-a venit pana la urma. Acum e undeva prin Germania. I-o fi zis prietena lui ca nu e cea mai inteleapta decizie sa se mute in Romania. Desteapta fata.

    Acum, despre ce zicea Ami..
    Pro: -sa plecam odata din tara. Eu vroiam sa plec in Austria din a 9-a, dar nu ma lasa maica-mea. What a shame. Oricum, din a 12-a e batut in cuie ca plec. Goodbye, Romania! :)
    -Politicienii ar trebui eutanasiati. Definitely.

    Contra: sa ne batem noi capul cu politica. Asta chiar nu trebuia sa se intample.. bietii de noi ;(

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aa .. ce simpu. Iubitul Base,da taxe peste taxe,si fara rost. El singur si-a catalogat tara drept un popor de nespalati,dar cum dracu` sa mai aiba oamenii bani de sapun,daca ei dau aproape tot salariu pe taxe,impozite,cotizatii,rate si mai stiu eu ce. Ne pleaca doctorii,profesorii,politistii .. de ce nu ar pleca dracului si politicienii.?! si faza cu omoratul cainilor .. politicienii astia chiar nu au mila.?!

    RăspundețiȘtergere