Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

Lex. şi nimic mai mult

De obicei, nu aleg un topic aşa de banal ca descrierea mea, dar mi se pare total nepotrivit un context în care veţi vedea, încet încet, cu ce îmi ocup timpul şi cum îmi place să trăiesc fără să ştiţi măcar două-trei chestii despre mine.
Ce pot să spun?
Voi începe simplu prin a spune că mă cheamă Ioana, dar majoritatea prietenilor îmi spun Lex. M-am născut în Bucureşti într-o zi de toamnă, pe 20 noiembrie '96. Povestea mea mi se pare banală, dar totuşi se pot învăţa multe din ea. Cel puţin, aşa îmi place să cred.
Am ajuns în Londra după treişpe ani trăiţi, cu bune şi cu rele, în acelaşi Bucureşti murdar şi prăfuit, zgomotos şi plin de fum, dar pe care nu l-aş da niciodată la schimb pentru niciun alt oraş. După ce mama a plecat la mii de kilometri distanţă, rămânând doar cu bunică-mea, căreia, pe de-o parte ţin să-i mulţumesc că a reuşit să se chinuie cu mine aproape doi ani de zile şi că a încercat să mă aducă pe o cale bună, m-am educat singură destul de mult. Am învăţat să învăţ din greşelile altora şi să mă feresc de ceea ce nu vroiam să ajung.
Am cunoscut o grămadă de lume, dar am avut doar câţiva prieteni. Am învăţat să nu mă încred în oricine şi nu am acceptat niciodată să fiu minţită. Am învăţat să iau decizii pe care să nu le regret mai târziu şi am învăţat să respect pentru a fi respectată.
Fumez şi beau ocazional, dar nu sunt dependentă de niciuna. Singurul viciu pe care îl am şi de care nu cred că mă voi lăsa curând este scrisul. Nu mă pot opri din a îmi aşterne viaţa pe hârtie. Fie ea poezie sau fie el email, sunt dependentă de asta şi mă enervează, dar nu am ce să fac.
O foarte mare parte din timp mi-l petrec scriind, citind sau ieşind pe-afară cu diverse anturaje. Mă consider norocoasă pentru că mă pot acomoda uşor cu orice tip de oameni şi consider un atuu faptul că pot să mă adaptez la persoanele cu care intru în contact.
Unii zic că sunt o prietenă bună pentru că ştiu şi îmi place să ascult problemele altora şi să dau sfaturi. De obicei, îmi place să observ vieţile altora din afară. Poate părea banal să stai patru ore la un colţ de stradă observând lumea care trece şi ghicindu-le starea sau locul în care merg doar după cum arată sau după cum sunt îmbrăcaţi, dar dacă aş putea, aş face-o.
Îmi place să râd, să mă plimb, indiferent dacă e soare sau plouă, şi n-aş putea trăi fără muzică, artă şi fotografie. Prietenii şi familia mea sunt totul pentru mine. Ei au ştiut mereu să fie acolo pentru mine, să mă asculte şi să-mi dea un sfat. Au fost acolo ca să râdă şi să plângă cu mine, iar acela care te poate înţelege şi îţi poate fi alături în orice moment, merită numele de prieten.
Cred că ar fi cazul să mă opresc pentru că deja cred că am vorbit prea mult. Bineînţeles, sunt conştientă că nu poţi judeca pe cineva doar după câteva rânduri, dar ca idee, sper că nu m-am chinuit degeaba şi că v-aţi format o părere.

5 comentarii:

 1. Dap,mi.am format o parere ...:*
  Si una buna!
  Te pup...

  RăspundețiȘtergere
 2. e fain blogul tau :x
  scrii foarte frumos ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. si eu sunt dependenta de scris, pacat ca nu prea am timp. E frumos blogul tau :* succes

  RăspundețiȘtergere
 4. parerea mea: esti un spirit liber, un suflet profund, o minte isteata; din ceea ce mi-ai scris despre tine, placerile tale, lucrurile importanete pentru tine si momentele insemnate pot spune ca: faci parte din categoria oamenilor profunzi si complexi care vad mai departe de carcasa si au capacitatea de a intelege intensitatea lucrurilor din jur; in tine traiesti un suflet sensibil si visator ai grija de el si nu-l descoperi in fata oricui ci doar in fata celor ce merita sa vada cine esti si ceea ce esti; faptul ca ai acest dar de a scrie este fascinant pentru mine, nu oricine are abilitatea de a-si pune trairile, gandurile pe o bucata de hartie, foloseste-o cu intelepciune si incearca sa o fructifici si sa culegi roadele spre beneficiu tau; esti in mijlocul celei mai frumoase perioade din punctul meu de vedere...traieste la maxim fiecare clipa si culege ceea ce ai nevoie. esti un om frumos!

  RăspundețiȘtergere