Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

duminică, 23 octombrie 2011

Oglinda

Toată viaţa am trăit ca un om împlinit şi mereu am ţinut capul sus. Mereu am fost mândră de mine şi mereu mi-a plăcut ce am făcut. Am fost împlinită şi realizată. Da, am fost.
Dar ce se întâmplă când te trezeşti într-o dimineaţă şi te duci în baie, ca de obicei, iar din oglindă, se uită la tine o femeie pe care o credeai frumoasă şi azi nu o mai crezi? Ce se întâmplă când ea te priveşte fericită zâmbindu-ţi cald şi are pe faţă figura aia tâmpă de om mulţumit de el, iar tu... Tu nu faci altceva decât să te uiţi la ea cu dispreţ având pe buze o frază ce nu se lasă rostită. "Bravo... Dar la ce ţi-a folosit?" Şi doare când realizezi că femeia eşti tu.
Mă uit la mine şi mă văd ca pe Eva Brown a lui Hitler, atât de fericită într-o mizerie de nedescris. Da, felicitări mie, nu? Mi-am dedicat viaţa unor lucruri superficiale, unui succes copleşitor, dar banal care mă plictiseşte. E monoton şi atât de calm. Parcă vrea să mă calmeze şi pe mine, dar la mine stă să pocnească un vas de sânge undeva. Sunt anxioasă şi plină de nervi. Îmi vine să ţip, să sparg, să fug... dar ce şi cum şi unde?
Până acum ceva timp, mă vedeam bine. Credeam că sunt fericită, că am ce mi-am dorit. Şi am! Am. Dar m-a făcut chestia asta fericită oare? Nu.
Poate că asta nu e decât o altă poveste menită să ne arate mie şi întregii omeniri că niciodată nu poţi mulţumi o femeie dar nu asta caut să vă arăt. Caut să spun de fapt că, din fericirea mea copleşitoare, am ajuns în abisurile celor mai adânci depresii şi depresiile astea sunt pe cale să mă arunce în mijlocul unui amalgam de alte gânduri, întâmplări şi sentimente, iar atunci voi intra într-un colaps mental.
Nu îmi e frică de colaps. Îmi e frică, în schimb, de faptul că atunci când se va întâmpla, voi fi singură. Am mai trecut prin asta, dar am avut pe cineva lângă mine. Dacă citeşti asta, îţi mulţumesc. Atâta doar că acum, nu va mai fi la fel şi ştim amândouă că aşa e aşa cum amândouă ştim motivele.
Şi acum sunt într-un impas. Îţi mulţumesc, viaţă, că încă o dată ai decis că îmi merge prea bine ca să mai pot continua aşa. Îţi mulţumesc, lume, că mai ai loc şi pentru ăştia ca mine în societatea asta meschină.

Textul ăsta e scris azi, în parc. Am simţit nevoia de a pleca de acasă pentru a putea să-l scriu şi a fost destul de greu pentru că unii se pare că nu pot înţelege nevoia de singurătate. Aveam nevoie să fiu undeva eu cu mine ca să pot să scriu. Nu vroiam să văd pe nimeni şi nimic, aşa cum nu vroiam să mă gândesc la nimic, dar nu mi-a ieşit. Ţi-am terminat poezia. Şi m-a durut să scriu ceva aşa de negru şi de tăios, ca postarea asta, după ceva atât de frumos şi de dulce. 
Mă rog, termin aici. Nu mă înţeleg nici eu. Nu aştept să mă înţeleagă alţii.

9 comentarii:

  1. Te înțeleg.Cu toții avem zile mai proaste,în special eu..și mi se pare că atunci când mă uit în oglindă văd pe altcineva.Stau și mă întreb unde a plecat fata aia dulce ? unde i-a dispărut frumusețea ? și mă deprim,până apare câte o persoană care reușește să mă calmeze și să îmi arate realitatea.Eh,realitatea e că nu există om URÂT,există doar oameni cu ' suflet urât ' ,însă toți suntem frumoși în felul nostru și avem ceva special..ceva UNIC.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, stiu cum e. mai am si eu momente\zile\saptamani si tot asa in care parca nu mai imi place cum sunt si ce sunt. Incearca sa treci peste fazele astea ,pentru ca,de cele mai multe ori ,duc intr-o depresie din care cu greu vei iesi. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca cea din oglinda arata mai bine, e ok. Inrest, lasa ca trece!

    RăspundețiȘtergere
  4. robert :)

    si daca nu mi`as imagina ca esti tanara as spune ca treci printr`o criza mijlociie :D oare ma insel sau doar un moment prost din cauza unei nopti nedormite ( sau dormite ) alandala

    RăspundețiȘtergere
  5. Robert: Bine ai venit, in primul rand. In al doilea rand, click pe "Lex. si nimic mai mult". Iti va raspunde la intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  6. robert

    kiddo :):D o parere eronata .. dar in acelasi timp nu :)... u suflet incarcat gata gata de maturizare

    RăspundețiȘtergere
  7. Robert: Maturizat prea devreme as zice. Nu prea am fost eu in stare sa imi traiesc copilaria cum a trebuit, dar ce-ar fi sa purtam noi discutia asta pe mail? :)
    Il gasesti la mine pe profil. ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. NU apreciezi ceea ce ai..Viata e frumoasa,,de ce o complici..dc nu o traiesti..?fiecare are momentele lui de singuratate,deznadejde si chestii de genu`..insa voi uitati ca cel mai important e sa fii sanatos..multi isi dau seama cand au o durere din aia aiurea!..Eu zic sa apreciezi ce ai..si sa te bucuri ca traiesti,nimic nu e etern!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fiecare cu ale lui...parerea mea;)

    RăspundețiȘtergere