Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

duminică, 27 martie 2011

Copilăria noastră

Mai ţineţi minte? Mai ştiţi când eram copiii ăia mici şi inocenţi cu mâinile veşnic murdare şi lipsiţi de vreo grijă? Mai ştiţi când intram în casă devreme ca să ne uităm la desene? Desenele copilăriei noastre. Unde oare au plecat?
Stau şi mă gândesc cum totul s-a pierdut. Unde sunt toate lucrurile care ne încântau când eram mici? M-am trezit brusc şi am realizat că am crescut prea repede şi că, odată cu trecerea anilor, toate lucrurile astea au dispărut. De ce? Când eram mici, vroiam să creştem şi, acum că am crescut, ne dorim să fim iarăşi mici.
Sincer acum, cine nu vrea să aibă patru-cinci ani, să iasă afară cu maică-sa în parc, să se dea în leagăn în soare şi apoi acasă, să se uite la desene? Cine nu vrea ciocolată, cine nu vrea caramele, cine nu vrea Sugus sau Bonibon?
Mai ştiţi cum era? Ce fericiţi eram, ce fără griji, ce inocenţi, ce toate alea. Şi totul s-a pierdut aiurea. E păcat. Şi mie una îmi e dor. Mi-e dor de feţele alea de copii care s-au maturizat prea brusc şi prea devreme. Pe mulţi dintre voi vă ştiu de când aveam patru ani şi ne băteam pe jucării în nisip la grădiniţă. Mai ţineţi minte? (în special Zozo!) Mai ştiţi când ne ascundeam de învăţătoare să nu ne vadă că beam apă după ce veneam de la sport? Acum ne ascundem de diriga să nu ne vadă că fumăm după sala de sport în pauze. Când eram mici, ne rugam de părinţi să ne cumpere jucării de Crăciun. Acum, ne rugăm de ei să ne ia haine din mall o dată la două săptămâni.
Unde au dispărut toate chestiile pe care le făceam? De ce s-au schimbat atâtea într-un timp aşa de scurt? De ce nu putem da timpul înapoi? Şi de ce nu ne bucurăm de ce avem înainte de a pierde? Mi-e dor de toate!

7 comentarii:

  1. Da frate.Si tin minte cum toti spuneau ca ar vrea sa fie iarasi ca mine.Si eu vroiam sa fiu mare-ca restu.Si mereu imi spuneam ca nu o sa mai vreau sa fiu mica niciodata.Si totusi am ajuns sa imi fie dor rau de vremurile alea.Cand mergeam la gradinita si ma prefaceam ca dorm doarca sa nu se tipe la mine.Ehh.Mai vreau sa fiu ca atunci.Fara griji!De asta imi e cel mai dor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat.
    Imi lipsesc toate, desi atunci, cand imi spuneau ceilalti "copii mai mari" sa imi traiesc copilaria, le spuneam ca vreau si eu sa fiu mare. :-<

    A long time ago...

    RăspundețiȘtergere
  3. "Vreau sa am 18 ani, ca sa pot face ce vreau"
    Gadd, asta ziceam eu la vreo 7 ani. Eram un copil prost.. ma rog, nu stiam pe atunci cat de bine e sa fii copil, cat de bine e sa n-ai nicio grija si sa nu stii nimic din ce se intampla in jurul tau. Vreau sa-mi faca tata 2 codite, vreau sa trebuiasca iarasi sa ma culc la ora 3, vreau sa trebuiasca sa fiu in pat la 10 seara, sa am zambetul ala tampit, sa fiu innebunita dupa anumiti baieti si sa zic "Nu imi pasa daca ma cert vreodata cu el, eu cu el vreau sa ma marit!" (fiind vorba de un tip pe care nu pot sa zic ca-l placeam nu stiu cat de tare, dar stiam ca pot avea incredere in el), etc. Doamne, mi-e dor!
    "Amintiri frumoase avem:
    Cum pierdeam noi cate-un tren,
    Cum faceam multe prostii,
    Imi e dor sa fim copii."
    Lex, cu tine am scris asta? :-?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cu mine ai scris-o. Nu e aia cu ultimele doua versuri ale mele?
    "Cum faceam multe prostii,
    Imi e dor sa fim copii." n-am scris eu?

    RăspundețiȘtergere
  5. adevarat. ma gandeam,ca toata lumea ne critica generatia.. dar,sa se gandeasca si la astia care urmeaza. la 10-11 ani eu stateam in casa sa ma uit la Printesa Sissi sau alte desene mult mai frumoase ca astea. nu ma duceam sa fac cine stie ce pe strazi. intr-adevar,m-am apucat de fumat pe la 10 ani. da' sunt multumita ca mi-am trait copilaria,cu tot cu chestiilea astea.
    mi-e mila de generatiile urmatoare. macar noi ne-am prostit de pe la 13-14 ani. astia se nasc prosti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cica astia se nasc prosti =)) Mi-a placut.

    Si da, Lex, tu ai scris alea <3

    RăspundețiȘtergere
  7. mama mai tii minte cate prostii faceam?
    si da georgiana toti copii aia de la a 5-A a 6-a si a 7-a(cu mici expectii) mama deci sunt toti mult prea prosti..
    tom si jerry frate,chip si daily nu bakugan si alte cacaturi
    geniale vremuri..miss them
    te iubesc copilo<3

    RăspundețiȘtergere