Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

duminică, 9 iunie 2013

Televizor

Nu mă uit la televizor. De ce? Nu ştiu. Nu îi dau drumul niciodată, dar mă trezesc în fiecare sâmbătă şi duminică şi îl găsesc deschis, aşa că mă zgâiesc şi eu la el, ca restul familiei. Îndobitocirea în masă e o artă.
Televizorul, săracul, e deschis mereu pe unul din trei canale: b1 pe emisiunea aia tâmpită unde o prezentatoare blondă, cu o voce enervantă discută cu invitaţii ei horoscopul, liniile din palmă sau cine ştie ce cifre se mai găsesc pe pământ, pe Digi24 care va da ori ştiri, ori emisiuni informative sau pe unul din canalele Digi Sport care, evident, vor pune pe sticlă un sport sau altul. Ieri (că despre azi încă nu pot să vorbesc, televizorul fiind stins), îl găsi-i pe b1 care dădea emisiunea tâmpită, că altfel nu se poate. Totuşi, n-am fost nevoită să asist la palavrele care fac materia cenuşie să vrea să-ţi părăsească craniul prea mult întrucât cred că nu sunt singura care şi-a dat seama că neuronii scădeau în număr de la o secundă la alta şi programul fu repede schimbat cu Digi24 pe care se difuza Digicultural. Invitatul lor de ieri fiind Horaţiu Mălăele, actor foarte drag mie şi maică-mii, asta ne lipi de televizor pe mine, cu super glue şi pe ea, cu aracet. Eu n-am putut să mă dezlipesc după ce s-a terminat interviul cu Mălăele şi am stat în continuare să mă uit la cum povesteau ei acolo de Bookfest, festival de carte din Bucureşti, care se ţine, dacă nu mă înşel, la Cărtureşti care cred că nu are nevoie de nicio descriere. Pentru cei care nu au păşit vreodată în Cărtureşti, e ca un fel de casă a artei de orice fel. E un loc cald şi teribil de primitor de unde poţi face rost de tot felul de cărţi, tot felul de CD-uri, tot felul de ceaiuri, căni, ceşti şi ceainice.
Mi-a părut îngrozitor de rău că nu pot merge la festival, dar am rămas cu ceva mai profund după ce mi-a fost injectată în sistem doza asta de cultură. Iubesc arta de orice fel şi mi-aş dori incredibil de mult să pot s-o practic. Sunt conştientă că sunt varză la desen, că n-aş putea sculpta ca să-mi salvez viaţa şi nici ce actriţă aş face nu ştiu. M-am concentrat mereu pe muzică, dar mă aflu printre cei mai mari critici ai mei şi nu mă pot compara cu nimeni. Şi totuşi, e ceva ce pot să fac. Am să citesc mai mult! Am două cărţi de terminat, dacă nu chiar trei sau patru, vreau să citesc The perks of being a wall flower care nu ştiu de cine e, dar e numai una, vreau să citesc Hamlet şi tot ce a scris Rachel Caine. Niciodată nu am vrut să citesc Twilight sau Harry Potter şi în continuare nu vreau, indiferent de cât de mult aş vrea să citesc.

Arta rămâne când restul mor.

4 comentarii:

  1. My spouse and I stumbled over here coming from a different page
    and thought I might as well check things out. I like what I see
    so now i'm following you. Look forward to exploring your web page for a second time.

    Here is my homepage; raspberry ketone diet reviews

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum termin "Pe aripile vantului", sunt la pagina 1100 din 1200. E frumusica.
    Am vazut filmul "The perks of being a wallflower", si ala mi-a placut... din pacate, nu am citit cartea inainte, dar am vazut-o la o colega si am constatat ca (hmm) cartea e mai dirty/explicita decat filmul.
    Carturesti e Raiul pe Pamant, m-as muta acolo. Au lucruri asa de dragute, nici nu stii ce sa iei.
    La desen ma mai loveste uneori putina inspiratie si rabdare sa termin un desen, de chitara ma apuc din nou la anul, teatru am facut un an, dar, desi mi-a placut, nu cred ca ma reapuc. Du-te si la teatru! :) Daca o sa ai ocazia (probabil nu la tine), du-te la ceva de Eugen Ionescu. Teatru abstract. Am vazut doua piese si m-au impresionat amandoua.
    In rest, ce sa zic... arta ftw!

    Ah, si sa nu uitam de scris. Tu scrii frumos, sa nu lasi sa se aseze praful pe acest talent/aceasta pasiune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca l-ai sters ala cu shaorma, in fine..Am aterizat pe aici si nici nu sti cat m-am hlizit sa imi aduc aminte numele blogului..
    semnat justitia evident

    RăspundețiȘtergere