Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

duminică, 9 septembrie 2012

Minţi greşite

Am început şcoala de miercuri. Prima săptămână... Eh, nu prea se fac multe. Fiecare prof ne spune despre cât de bine îi pare de ce am făcut per total la examene, despre cum nu trebuie sa ne panicăm dacă vrem să le mai dăm o dată, despre cât de greu ne va fi anul ăsta, despre ce se va schimba, despre ce responsabilităţi noi o să avem şi tot felul de de-astea.
Mi-a părut bine să mă întorc. Prieteni, colegi, profi, avem o colegă nouă... Chiar mi-a fost dor de toate astea. Plus că, e ultimul an şi chiar vreau să fie cel mai bun, sincer.
Pe lângă toate chestiile bune, săptămâna asta m-a învăţat mai mult ca orice altceva un lucru: deştepţii nu au nevoie de alţi deştepţi. Deştepţii care vor să profite de proşti nu au nevoie de alţi deştepţi cu care proştii să interacţioneze. Deştepţii au opinii. Dacă le ascultă, proştii s-ar putea să se prindă că se profită de situaţia şi de naivitatea lor. Prin urmare, cum află deşteptul că proştii lui au deştepţi prin preajmă, deştepţii vor trebui eliminaţi pentru ca scopul deşteptului să poată fi atins.
În situaţia asta sunt eu. Mi-am dat cu părerea şi n-a fost bine. Am fost forţată să plec sau, mai bine zis, să rămân. Am fost lăsată la locul meu, iar proştii au fost mutaţi. Nu mă mai priveşte. Am fost redusă la tăcere prin marginalizarea proştilor, o prostie, de altfel.
Tot apropo de proşti, am învăţat că nu e bine să te pui cu un prost beat. Un prost treaz, mai e cum mai e, dar unul beat, dacă nu începe să filozofeze şi să se enerveze pentru ceva care nici măcar nu e problema lui şi dacă, prin absurd, ajungeţi la o discuţie contradictorie, prostul va încerca disperat să te convingă că are dreptate şi că aşa cum zice el că e, chiar este. Se va enerva dacă îi zici că nu. Am fost pusă şi în situaţia asta. M-au ridicat în slăvi aseară două femei de 35 de ani bete criţă din cauza faptului că, în opinia lor, am o gândire foarte matură. Da, mi se pare normal. Comparativ cu copiii lor reduşi şi mai ales bete fiind, eu eram un gen de Einstein in varianta feminină. M-a lăsat oarecum rece.
A fost o săptămână ciudată. Voi da zilei de mâine o şansă.

3 comentarii:

  1. E ca mai mare prostie sa crezi ca ,,prostii" sunt niste mielusei cuminti si se ,,uita in gura desteptilor".Nu!Prostii, din contra, sunt aia care dau din coate si au tupeu, ca ,,stiu ei ce stiu!Ei sunt smecheri! Ei sunt pe lumea asta de 100-1000 de ani!"
    ,,Prostii" de care vorbesti tu, ii poti numi naivi.Dar nu prosti.E prea urat spus.
    Iar despre betie, nu consteaza ca esti prost sau destept.Cand esti beat, esti beat si punct.E ca si cum intri intr-un univers paralel, n-ai ce discuta cu ei...De asemenea, se spune ca la betie iti iese la iveala adevarata personalitate:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu singura data cand am baut mai mult decat era nevoie (a nu se interpreta ca "omaigaaad sunt smechera ca ma-mbat") a fost acum vreun an de revelion.. chiar vorbisem cu tine in seara aia :)) Si am fost foarte chill, pe langa faptul ca totul mi se parea funny, deci, radeam.
    Asa. Nelamurirea mea e urmatoarea: Cand ai tu ocazia de a interactiona cu femei bete de 35 de ani? -_-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu.Nu am avut si nu cred(nu vreau) sa am ocazia.Oricum pentru mine, beatul e beat indiferent de varsta sau sex.

      Sii..Serios?o_0Ai vorbit tu cu mine?..Nu-mi amintesc.

      Ștergere