Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

luni, 2 mai 2011

În spatele unui viciu

Mă dau jos din pat. În cameră e semi-întuneric, dar nu văd mai nimic. Mergând, ating fără să vreau corzile de la chitară. Aud un uşor sunet al corzilor deschise. Merg mai departe până în celălalt capăt al camerei. Deschid sertarul şi îmi caut ţigările. Nu reuşesc să îmi dau seama prea bine care e pachetul desfăcut şi nu îmi găsesc bricheta, dar până la urmă, îl nimeresc şi îmi amintesc că îmi pusesem bricheta în el. Mă întorc în pat, deschid geamul şi fumez pe fereastră. Fac un pas mai nu ştiu cum şi aud suspinul stins al noului meu deşteptător. Nu mă prea interesează nimic în afară de ţigara mea. 
E altă seară în care mă ascund în spatele unui viciu. Astea patru zile libere au fost toate la fel. Perfecte până am intrat în casă. Extraordinare şi apoi ruinate epic de către ai mei seara. Ştiu că o zic a mia oară, dar m-am săturat. Ei şi ce dacă? O spun de parcă aş putea face ceva în privinţa asta. Bine, pot, dar nu pot acum. O să pot la vară. Sau mă rog, la sfârşitul lui iulie. Atunci o să pot. Când o să mă întorc şi eu în sfârşit acasă şi când am să pot jura că nu mai fac niciodată prostia de a pleca. Dar până atunci mai e, iar a spune acum că m-am săturat şi că nu mai suport este egal cu zero, din moment ce nu pot schimba nimic încă.
Totuşi, mă enervează situaţia. Fumez, dar nu prea ştiu de ce. Ştiu că dacă nu aş fuma, aş face cine ştie ce altă tâmpenie ca să mă descarc. Ce tâmpenie, nu ştiu, dar mai bine aşa, nu? Nu ştiu ce m-ar ajuta să mă descarc mai bine decât o ţigară, da, am înţeles, dar de ce e nevoie de asta? De ce nu poate fi totul normal şi ok si perfect în regulă? De ce nu îmi poate fi şi mie uşor, cum le e altora? Sau bine, nu tocmai uşor. Poate că nu am folosit cuvântul potrivit, dar de ce nu pot avea alte probleme? Probleme care să nu implice descărcatul nervilor în vicii. Urăsc să fac asta (nu să fumez, ci să mă calmez pe calea asta) şi totuşi o fac. De ce, de ce, de ce, de ce? De ce trebuie tot în jurul meu să fie în halul în care este?

4 comentarii:

  1. Mmm... Hai sa incep cu... Stii tu, iarba doar pare mai verde dincolo de gard. In mod obisnuit, nu e.

    Fyi. Chiar azi am avut o teribila cearta cu ai mei. Deci, stai linistita. E peste tot la fel. :) Toti au probleme, si nu am cunoscut eu omul caruia ii e bine... Asta, sau nu a fost lobotomizat. :)

    Cat despre vicii si descarcat nervii in ele... La fel, toti oamenii funcioneaza la fel. Si stiu ca suna trist. Dar daca nu fumezi, faci altceva. Sport. Sau Dumnezeu stie ce ca sa te descarci. Eventual, tot acolo ajungi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu imi pun aceleasi intrebari. Daca gasesti vreun raspuns, spune-mi si mie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Prea multe ganduri, prea multe intrebari

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca asa e viata, Lex.
    Pentru ca de multe ori exista tot felul deoameni care para a nu avea nicio problema,si se descarca fumand , sua band, sau in zeci de alte moduri, asa ca tine, si intr-un fel le e mai bine, pentru ca sunt obisnuiti si pentru ca daca dau de un obstacol nu fug si se ascund, ca cei care spun "vai cat de mare si de tare sunt eu " ,acele persoane care nu au vicii , acele persoane care considera un viciu,o crima.
    Eu nu consider asta .Consider viciul o scapare..atata timp cat nu iti provoaca mult rau ...
    Anyway, las-o mai moale.

    Ador cum descrii!
    Ne zice profa ceva despre C.Petrescu ,autorul care e impotriva scrisului "frumos", fara inflorituri artistice.Imi amintesti mult de el .Imi amintesti de "N.P" cartea pe care am citit-o si am adorat-o pentru ca descria totul int-run mod atat de simplu, si totusi, atat de frumos.
    "N.P" imi va ramane toata viata in cap .Asa cum sunt sigura ca imi vor ramane si postarile tale.
    Scoate-ti o carte, man! :]]

    RăspundețiȘtergere