Ce v-aş ruga foarte frumos

În primul rând, pentru cei care vor să afle cine sunt şi cam care-i faza cu mine, daţi un click pe "Lex. şi nimic mai mult". Apoi, v-aş ruga să îmi lăsaţi feedback. Fie pozitiv sau negativ. Nu mă deranjază criticile. Vreau să ştiu ce am făcut bine, ce am făcut rău, unde trebuie să mai lucrez, ce aţi vrea să vedeţi de la mine, de-astea.
În rest, tot ce pot să zic e...
Enjoy!

duminică, 19 septembrie 2010

Prieteni şi prietenii

Prieten, prietenie, ce înseamnă de fapt cuvintele astea? Cuvinte ce atârnă greu în viaţă, cuvine ce ascund multe poveşti în spatele lor, dar totuşi, simple cuvinte.
Am avut şi eu experienţa aşa-zişilor prieteni buni care s-au dovedit a fi doar alţii dispuşi în orice moment să te arunce în prăpastie. Am fost dezamăgită, minţită şi am văzut oameni schimbându-se la faţă după ce pleci. În timp, am realizat că e greşit să-ţi numeri prietenii în zilele însorite. Adevăratul prieten va sta lângă tine indiferent dacă eşti trist sau fericit, indiferent dacă e soare sau plouă.
Cum am zis şi în descriere, am cunoscut o grămadă de oameni, dar am avut puţini prieteni. Nu mă voi apuca să dau nume. Voi spune doar că nu e nevoie să fii fată sau băiat ca să îmi fii prieten. Tot ce trebuie să faci e să îmi demonstrezi că meriţi să te numesc prieten. Am întâlnit fete ce aveau în jurul lor o grămadă de oameni şi care m-au dezamăgit. Am întâlnit oameni retraşi şi închişi care cu care te puteai distra mai mult decât cu un party animal. Cum am întâlnit, după un timp, tipul de oameni normali, cu bune şi cu rele, cu sau fără vicii, unici în felul lor, la fel dintr-un singur punct de vedere. Meritau numele de prieteni.
Şi erau puţini. Erau foarte puţini. Maxim cinci, dar ăia cinci erau prieteni adevăraţi. Au ştiut să mă facă să râd când plângeam, au ştiut să mă ţină de mână ca să nu cad la fel de bine cum au ştiut să se bucure de nimicurile pe care viaţa ţi le pune în faţă alături de mine. Oamenii de genul ăsta sunt cei mai preţioşi. Şi, ca fapt divers, singurul timp pe care l-am petrecut cu prietena mea cea mai bună într-un an jumate, aproape doi au fost trei zile în care a venit la Bucureşti. Dar o prietenie nu ţine cont de distanţă, nu? Pentru mine şi ea, nu a contat că una e la sud şi alta e la nord. O prietenie adevărată depăşeşte orice limite.
După ce ai citit asta, mai numără o dată şi zi-mi pe bune, câţi prieteni ai?

4 comentarii:

  1. eu am doar 4 prietene adevarate.:x
    restu' sunt nimicuri...

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am cinci prieteni adevarati si restul de actori figuranti cu roluri principale.
    :-).R.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-as vrea sa numar, pentru ca ai fi surprinsa de rezultat. Am aici doua persoane, una care si-a batut joc, alta careia ii este frica de mine :)) Si in rest am prieteni in toata tara, dar chiar si daca nu tin cont de distanta, unii dintre ei deja au uitat. Altii, vramd sa-i vizitez, au refuzat. Hai sa zicem ca sunt 5 la numar peste tot. Vezi cati au ramas :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ps: Cred ca a ramas doar o persoana, pe care as putea sa o definesc sub pretextul de "priten adevarat"

    RăspundețiȘtergere